Lite bilder

..måste jag ju visa er..
Jag var uppe med tuppen i morse och tog en promenad mot stan (annars går jag faktiskt åt andra hållet, på mornarna!) Jag har bott i Uppsala i snart 14 år, och jag har aldrig varit och sett forsränningen, studenternas mösspåtagning eller ankracet.. jag vet inte varför, det har blivit så.. men till stor del har det berott på att jag har arbetat varje år sista april. Men i år fick jag iallafall se alla fantastiska flottar..dom stod fint uppställda vid åkanten i morse!

Sen fortsatte promenden i Luthagen..Där finns det ett hus, som jag tycker är helt fantastiskt..Jag brukar faktiskt inte SE hus, jag tittar mer på fönstren, och funderar över människorna innanför. Men det här huset har visat sig, sen första gången som jag såg det (för flera år sedan!)

Jag hoppas att ni alla har haft en bra sista april! I morgon är det maj månad!

Kram!

Sista april...igen...

Det gjordes en efterlysning på Facebook igår..

VEM ÄR TJUVEN!? Visa dig om du törs!! Det är bara sååå sjukt!!...Komma här och sno en massa dagar från April månad för en...som man skulle kunnat göra så mycket kul med själv! Hoppas du får använding för dem utan dåligt samvete, säger jag bara! (skrivet av Mette Jernberg)

Kan inte annat än att hålla med.. Det är iallafall tur att våren är "sen" efter den snörika vinter som vi haft..För nu hinner man med att njuta. Ibland kan det ju bara bli grönt över en natt...Så den här våren är fantastisk!

Dom flesta skolorna i Uppsala har en lovdag idag...men inte vi..(bara gymnasiet) Jag har aldrig riktigt fattat varför det är så, men jag hinner nog med att ta en tur på stan och se lite iallafall!
Förra året så myste vi hela familjen hemma hos Johan, med grillning och brasan i Gamla Uppsala, men i år blir det på olika håll..Kram!

Ur ett barns mun..

Idag fick jag höra en så charmig och rolig sak, som en av Fritids fröknarna fick höra och uppleva av en 6 åring på våran skola.
Killen, gick på toaletten, och det gick lite väl fort allting, så det kom lite kiss både på golvet och i kalsongerna..
-Vi kan titta om du har ett par extra kallingar i väskan, sa Fröken.
-Nej, det behövs inte, svarade 6 åringen..Jag hade dom här kallingarna på mig igår också....


Klockren!!

Kram!


Vår-regn

Vädret spelar ju egentligen ingen roll...livet tuffar på oavsett väder..
Men vi svenskar är ju kända för att hellre prata väder än att prata om nått annat..Så, nu vill  jag bara säga att VÅR-REGN luktar fantastiskt gott...säga vad man vill om regnet annars...men det är något uppfriskande med lukten!!

Eller hur?

Ha en bra torsdag allihopa!
Njut av livet!
Lev nu!
Det enda du kan påverka är, vad du gör just NU!

Så nu ska jag ut i vår-regnet på en morgonpromenad!

Kram!


Säger bara..

..Klockan 21.00 på Kanal 5..
Övriga kommentarer överflödiga!


Kram!

Mer haha..


Jag är inte speciellt rädd av mig (mer än för förändringar då..)
Jag är inte rädd för spindlar eller ormar och sånt. Men jag har en släng av klaostrofobi (stavningen?) Jag har nog alltid varit skeptiskt till hissar, och jag fattar mig inte på svängdörrarna heller, som snurrar runt, runt och man ska stå/gå i ett trångt utrymme..bläe!
 
Men hissarna är nog värst.. om det finns trappor, och avståndet är okej, så tar jag helst trapporna..
Den här bilden kommer från www.unt.se
Skulle göra vilket geni som helst förvirrat..och jag kan med bestämdhet säga att jag hade ALDRIG åkt i den här hissen!! ALDRIG! Vart hade jag hamnat? På vilken våning? Jösses.. Och för er som inte läst unt.se, så kan jag meddela att den här sitter i "resecentrum". En helt ny hiss, alltså!
Panel i hiss spår 8-centralpassagen.jpg
Fast lite kul är det (hade varit roligare, om jag inte hade varit rädd!)

Ha en bra onsdag nu allihopa!
Njut av att halva veckan snart är avklarad, och till helgen blir det en ny månad...
Var rädda om varandra, och ett tips från coatchen...ÅK INTE HISS!! GÅ I TRAPPORNA!

Kram!

Haha..

“-A client called in inquiring about a package to Hawaii. After going over all the cost info, she asked "Would it be cheaper to fly to California and then take the train to Hawaii?"

“-A business man called and had a question about the documents he needed in order to fly to China. After a lengthy discussion about passports, I reminded him he needed a visa. "Oh no I don't, I've been to China many times and never had to have one of those." I double checked and sure enough, his stay required a visa. When I told him this he said, "Look, I've been to China four times and every time they have accepted my American Express!"


Inte bara jag som kan tänka kort ibland!!

Tack Ingela!

Kram!

Bra dag!

Hoppas jag att vi alla får idag!!

Jag ska för ovanlighetens skull...jobba...
 
På eftermiddagen ska vi ha ett "Husmorsmöte" med våran matleverantör, och alla andra mat-tanter som också får mat av samma leverantör! Det är alltid lika trevligt att träffas! Kul också att få se dom andra skolorna och deras matsalar! I dag ska vi till Almtunaskolan..vet knappt vart den ligger, men det brukar faktiskt aldrig vara ett problem för mig..på nått vis hittar jag iallafall!Kram!

Glad!

Det är nog bra att livets läxa har lärt mig att inte ta ut så mycket i förskott..Jag har blivit besviken mer än en gång.. Så idag när jag kollade mitt konto, och fick se mina dubbla löner...så... TJOHO!!

Det har varit värt mödan!!

Fick dessutom löneförhöjning!! Lucky me!!


I morgon fylls det på...Och jag kan återigen andas...dom saftiga räkningarna som kommit den här månaden KAN betalas!

Återigen....TJOHO!!

Kram!

Ny dag..

..ny vecka och nya möjligheter..
I morgon är det den 27:e.. och i mitt fall är det faktiskt lönedag. Jag har ingen aaaning om vad jag kommer att få, så det ska blir riktigt skoj att se om jag blir glatt överraskad eller inte! Den ena lönen är konstant (=lite!)

Det ska bli skoj iallafall och få LÖN för MÖDAN!! (vilket uttryck..)

Ny dag och nya möjligheter....Ta vara på dom! Den 26 aprill 2010 kommer bara vara idag!
Och förresten grattis Adina på 10 månaders dagen!!

Kram!


Va´vad det jag sa?

Jag måste bara bevisa något, som jag faktistk berättade om för mitt främmande idag, när dom var här och hälsade på. Det är att VARJE gång Johan kommer och hälsar på, så kommer Phoebe och är med Johan..
Det händer faktiskt inte med någon annan..
När mamma, Ulrika & Conny var här låg Phoebe snällt kvar på min säng och sov... han brydde sig inte ett dugg om att det var främmande i huset..Till skillnad mot Cilla, som sitter som en dryg klisterlapp, på alla som hälsar på..speciellt om dom dessutom är allergiska, då nosar hon upp just den personen!

Och en bild säger mer än tusen ord:Det blev en skön söndag idag! Tack alla som varit här och förgyllt min dag!


Kram!

Ni kan..

..kalla mig grillmästare..
Av någon konstig och outgrundlig anledning, så är det män som tänder en grill (99%, jag loooovar!) och fixar köttet (eller vad man nu grillar) medans tjejerna LAGAR maten..alltså det som görs i köket...Men idag har jag varit min alldeles egna grillmästare..Inga karlar i huset så långt ögat kan nå..så då får man kavla upp ärmarna och göra det som en kvinna oftast alltid gör..LAGA MAT! Och vi kan minsann också grilla!! Iallafall jag...!!

Snart får jag iallafall hem två hungriga karlar, som VILL äta.. nämligen Johan & Tobias, som har tränat tillsammans! Jag har sett en till karl i huset idag också, för jag fick trevligt besök av systeryster Ulrika & Conny och mamma idag! Min mamma har varit i Dalarna i en vecka, och idag kom hon hem! Ulrika & Conny passade på att kolla på en lägenhet här i Uppsala också...En alldeles för dyr en, men det kostar ju inget att titta!! Det ska bli kul och trevligt, om det nu blir så att dom också blir Uppsalabor! Jag riktigt längtar faktiskt!

Ha en fortsatt bra söndag alla!

Kram!

Sköna söndag

..Fanns det faktiskt ett tv-program som hette för typ 100 år sedan.. Om jag minns det rätt, så är det ungefär vad Tilde DePaula gör just nu på 4:an.. Men ett bra uttryck, en dag som denna. Lika skitiga fönster som igår, och det kommer dom att få vara ett tag till, men det ser faktiskt ut att vara varmare väder idag, än vad det var igår!! Nice!
Jag kanske ska ta fram stolsdynorna till utemöblerna och sitta ute idag..Det låter faktistk som en bra idé en Skön söndag som denna!

Jag hoppas att ni alla får en bra dag! Njut, vila, grilla, vårstäda och ha en Skön söndag!

Kram!

En härlig dag

Jag, Tobbe & Jennifer tog oss en promenad ner på stan i det härliga vårvädret! Lite kyliga vindar, men i solen är det fantastiskt! Vi har tittat i affärer, och bara haft det mysigt! Tack! Jag har till och med handlat lite..Två tavlor, till hallen, och det blev riktigt bra!

Och eftersom jag tycker det är så kul att "leka i Picasa" Så bjuder jag på några bilder till:

Varsågoda! (tro inte annat än att jag hör eran beundran...Åhhhhh....!!!)

Kram!

Vårsol

Jag läste en kommentar på facebook häromdagen, att Sverige är det enda land som kan ha dom fyra årstiderna på en och samma dag...Jag vet inte om det stämmer, men vissa dagar så är det nog så.
 
Efter vinterns comeback i veckan, så har nog våren vunnit kampen, för idag ser det ut att bli en helt fantastisk dag! Klarblå himmel och en sol som visar hur skitiga fönster jag har..
Det kanske blir en tur på stan i vårsolen idag.. För att tvätta fönstren, tänker jag vänta med tills all pollen har gett upp! Jag drar nog ner persiennerna i värsta fall! =)


Ha en bra helg allihopa!

Kram!

ähh..

Måste bara visa att jag LÄR mig, snart spricker jag (av stolthet).
Dags att släcka ner kanske och försöka sova lite innan det blir en helt ny dag..
Vad sägs om den här??

Värsta proffset snart...not...

Kram!

Jösses..

Jag bara fortsätter och fortsätter...vart ska det här sluta??
Ropen skalla ett ego är vi alla....
Jag fattar fortfarande knappt vad jag gör och HUR..men det blir lite coola grejer tillslut..Ibland önskar jag att jag kunde mer..men, jag lär mig hela tiden!! (tur är ju det!)


Kul är det iallafall!
Sen den som tycker att det här är trista inlägg...So what?? Gå och läs nån annans blogg då...
Men alla ni andra trogna läsare, kommer nog att få stå ut ett tag till..Sorry!

Kram!

Stolt..


Jag är stolt över att jag lyckas...alldeles själv, (med Picasa) och jag är stolt över mina fina katter också!
Dom är 10 och 5 år gamla snart (i maj, faktiskt!) alltså har jag skaffat mig ett husdjur vart 5:e år..så det är dags för ett nytt husdjur i familjen i år.. Varför bryta en bra tradition?? Och det blir ingen katt till, jag lovar! Men ett husdjur blir det!


Kram!


Jag vill..

..lära mig...
..våga...
..kunna...

Va´kunde jag???

..Nu vill jag mer...

Kram

Tack..

..Johan, IsaDora, Tobias & Jennifer för en fantastisk trevlig kväll!!
Jag är så tacksam och glad att ni vill ta med er morsan/svärmor på era tillställningar!!
TACK!!

Vi har firat att Johan har fått ett nytt jobb...SÅÅ kul!! Grattis! 
Det är verkligen nya tider och förändringens vingslag över våra liv!! Ett spännande liv...speciellt när man är så rädd för förändringar som jag är och dom bara dyker på en som dom verkligen har gjort dom senaste åren!!
Jag håller i mig och ser fram mot flera förändringar..Jaa, ni läste rätt...tro det eller ej... Några vet jag om, och kan berätta om senare, men jag ska "go with the flow" Jag lovar!

Tack ännu en gång för en härlig kväll, jag älskar er!

Kram!

Vitt på taken-endast tomten e´vaken..

Eller nått sånt..
Jag trodde faktiskt när jag skrev sista inlägget igårkväll, att det skulle vara ännu mer snö nu på morgonen, men det var det faktiskt inte. Jippi, tänkte jag..men två minuter senare så VRÄKER det ner snö igen.. Jösses.. Men, det är tur att man börjar bli gammal & vis, och vet att månaden april kan se ut så här..aprilväder..

Det blir till att plocka fram vinterjackan igen.. 

Idag på jobbet ska vi  servera en av barnens favoriter..HAMBURGARE!! Det är alltid lika kul, att se elevernas reaktion, när dom upptäcker vad som serveras (det är inte många som orkar läsa matsedeln!)

Ha en bra dag alla!

Kram!

Vaaad??

Det finns mycket här i livet som är konstigt..
Men konstigaste är nog iallafall vädret..
Jag skulle ju kunna räkna upp massor med flera saker som är konstiga...som tex askan från Island, eller när man tror man gör bra saker, och det blir fel.. Men,men.. lifes goes on..=/

Så här ser iallafall mina penseér ut i kväll


Kram!

Oväder..

Bläe...busväder, aprilväder eller på ren svenska SKITVÄDER!!!
Skönt att det är favoritonsdagen idag..fast utan Greys ioförsig..=(
Men jag överlever!!
Gillar onsdagar..och det är ju inte bara för att Tobbe alltid jobbar och är borta, utan för att hälften av arbetsveckan är redan gjort, och nu är det bara två dagar kvar tills helgen kommer! Nice! Det kommer säkert att bli annorlunda sen när jag slutat som mat-tant, och jobbar på oregelbundna tider..men då får jag väl skaffa mig en ny favoritdag!!Bjuder er på lite fina bilder till, som mästerfotografen tagit!!

Utbildningen idag, var sådär...har ju faktiskt ganska stor erfarenhet av epilepsi, så det kändes som om jag kunde det mesta som sades, men alltid trevligt att få träffa nya människor och se nya miljöer! Och betalt fick jag ju också, så varför klaga...?

Kram!

Utsövd..nästan..

Upp & hoppa!!
Nu har jag fått sova ordentligt (efter att knappt inte fått sovit något alls, natten innan!) Det är ju SÅÅ skönt med sömnen i sin egna säng..man är liksom hemma.. För att sova är ju skönt vart man än gör det.. Det kanske förklarar uttrycket Sov gott!!
 
Jag kan ju inte påstå att jag är superpigg, men det gör inget..
 
Idag ska jag på en utbildning som Kommunen vill att jag ska gå på, och den handlar om epilepsi...Det ska bli riktigt spännande!! Speciellt nu, faktiskt!! Innan hade jag bara varit med om och sett "grand mal" anfall, och nu känns det som om jag har gått igenom ett helt register av olika sorter.. Så det ska bli kul att få lite "kött på benen"! Hoppas att utbildningen är bra! Jag ska självklart jobba först!


En liten påminnelse om all snö vi haft i vinter..den håller sig envist kvar!

Om det är någon som undrar över det förra inlägget, så har IsaDora skrivit om ett program på sn blogg, som verkar kul att lära sig, så jag laddade ner det på datorn, först kommer ju allt på engelska, och jag försöker och försöker, och tillslut tror man att man sabbar alla kort, som man "leker" med..
Ja,ja huvudsaken är ju att jag VÅGAR!! Eller hur?!

Picasa 3 heter programmet iallafall, och vi ser väl om jag lyckas lära mig det!!

Ha en bra onsdag allesammans!!

Kram!


SOS till IsaDoraÅhhhhh...IsaDora HJÄLP...hur GÖR man????Kram

Ser dubbelt...

Oj,oj..vilket pass det blev...Fy bubblan...
Men, på något sätt så går det mesta an här i livet, vad det än är som kommer i ens väg..och på något vis så gör det en starkare!! Min brukare har epilepsi..och brukar vara ganska anfallsfri, men nu på slutet så har det blivit några stycken..Jag har varit med om ett förut, och igår kväll fick hon TRE stycken!! Så det har varit ett tufft arbetspass..(säkert lika jobbigt för min brukare, men hon vet ju knappt inte om det!) Så just nu är jag riktigt, riktigt trött..Men det går ju lätt att åtgärda med sömn...så jag ska ju inte klaga allt för mycket, bra betalt får jag också!! Så nu ska jag sluta ällta...men jag måste ju som kvinna få bearbeta vad som hänt genom att prata(klaga) om det, eller hur!?


Vackra vårblommor, som jag tog kort på i Edshammar i söndags..hittade även en död mus och rådjurslortar, som jag tog kort på, men jag tror inte jag ska publicera dom ;-)

Ha en fortsatt bra tisdag nu allesammans!

Kram!

Uppladdning

Tiden går som bekant fasligt fort...så nu är det dags igen för ett 30 timmars arbetspass..
Laddar upp mentalt genom att göra precis det jag alltid brukar göra..Sitter framför datorn med en kopp kaffe!! Precis det gör jag nästan varje dag, vare sig jag ska arbeta i 6 timmar, 30 eller är helt ledig!! Så uppladdningen fungerar!!
Jag kommer, som vanligt inte att kunna hålla mig borta från cybervärlden, så jag kostar på mig att gå in via mobiltelefonen..!! 

 


Varsågoda!!

Ha en bra måndag allesammans!!

Kram!

Glömde..

..att berätta att Tobias kommit tillrätta..

Jag skickade ett sms till honom på förmiddagen där jag skrev: A. Lever du? B. Är du hos Jennifer? C. Häktet? D. Ackis? Hör av dig!
Fick till svar: B
Han lever inte, men finns hos Jennifer!!

Kram!

Nu är s-däcken på!!

Slitna, men dom sitter iallafall på bilen!

Tack Johan, för hjälpen!!
Och tack mamma för korven...det har blivit jubel hos både familjen Willind och Lindroth idag!!

Hugo.. och min mormor & morfars gamla skidor, i garaget...det fanns så mycket "gammalt" att kolla på där, och så mycket som påminner om min mormor & morfar att jag nästan började gråta när jag gick där..

Den här bilden är till Ulrika....

Glasstund tillsammans med Johan & IsaDora!

En härlig söndag har jag haft...jag är tacksam till livet och till alla mina barn och deras familjer!
Idag fick jag en skiva av Johan med alla korten som vi tog i fotostudion för ett tag sen...UNDERBARA kort!!Det kommer fler bilder...orkar inte välja ut fler just nu... (ja,ja..jag ÄR lat..men det finns så många fina och roliga kort att välja på, så det tar en evighet..)

Kram!

Börjar ni tröttna?

På alla inlägg...
Nu hör jag en kör som unisont ropar NÄÄEE DÅ!
Bra, för här kommer ett till!

Jag har egentligen ingenting att skriva om än, men det har ju aldrig stoppat mig förut!

Någon som sett Tobbe, by the way? Sängen är tom...

Idag ska jag få sommardäcken på iallafall, Johan har lovat att hjälpa mig (skönt!) efteråt blir det nog ett träningspass på gymmet..det otroligt konstiga väderfenomenet som drog förbi igårkväll är som bortblåst (åhh, vilken bra humor jag har!) så vi får väl se vad som händer resten av dagen..?!

I morgon är det dags för ett 30 timmars arbetspass igen..så jag ska försöka att ladda batterierna!

Kram!

Det blev ett till..

..inlägg, alltså!

Men jag måste bara få berätta om vad som just hände...
 
Jag brukar varken vara lättskrämd eller panikslagen, men alldeles nyss stod jag faktiskt själv här i min lägenhet och skrek: -Vad är det som händer??
Jag trodde på fullaste allvar, att ett tåg kom och spårade ur precis här utanför...För så lät det..Men det kom en sån kastvind att det DÅNADE, som om ett tåg hade spårat ur..På båda sidorna av lägenheten smällde det i fönstren och allt blåste omkull på baksidan. Phoebe, hade jag nyss släppt ut, men han kom som ett skott tillbaka och såg lika förvånad ut som jag! Hagel och störtregn, kom det samtidigt! Jösses..

Så här såg Fyrisån ut idag, när jag tog en promenad ner på stan! Såå mycket vatten!
Och så här ser det ut på min alltan, efter stormvinden;


Jag är iallafall glad och tacksam att det INTE var ett tåg som spårade ur, utan bara vädret som återigen spelar oss ett spratt!

Nu står Phoebe vid ballkongdörren och vill ut igen...Jag undrar vad han gör när jag öppnar??
Det kanske blir ett inlägg till...vem vet..om det nu är någon här och läser mina tokigheter!?

Kram!

Ps. Katten kröp ut igen..! Ds.

Grattis till SM-Guldet!

storvreta Bild: Rolf Hamilton
(Bilden från Unt.se)

Kul att lilla Storvreta är Svenska Mästare!!

Kram!

Åhh..så skön present!

Tack Tobias & Jennifer för födelsedagspresenten!! Det var en underbar timme i mitt liv, en lördag i mitten på april! Jag undrar om man kan få för mycket massage? Tror inte det va´?

Nu ska jag heja på Storvreta i Innebandyfinalen!!

Hoppas att dom vinner! Just nu leder dom med 1-0!!

Kram!

Kom just på..

...att jag glömt bort en av mina fantastiska födelsedagspresenter...TJOHOOO!! Jag fick ju EN timmes massage av Tobias & Jennifer!! Jag tror minsann att jag ska ringa dit och hoppas på att dom har en tid idag.. Det skulle vara skönt! Annars kan jag ju boka till en annan dag och ha något att se fram emot..och skingra tankarna lite!

Morgonpromenaden är redan avklarad..så nu väntas det frukost.
Det får nog bli gröt idag...och blåbär..det är nyttigt har min hälsoguru och vän Carola lärt mig! (Och gott, det har jag lärt mig själv!)


Ha en bra lördag allihopa som har hittat hit!

Kram!

Inte min starkaste sida


Att vara eller icke vara...
Att bestämma sig...
Att fatta beslut, som kommer att påverka en i massor med år frammåt...
Ska jag eller ska jag inte...
Bestäm du...

Äsch...

Jag tar det en annan dag!!!

Kram!

Än ingen snö..

..tack och lov!
Jag har ännu inte bytt till sommardäck, så om jag blir stoppad av farbror Polisen idag, så får jag väl hitta på nått, som låter trovärdigt!!? Men om det kommer snö, så kanske jag slipper ljuga.. I helgen ska jag byta däcken! Jag har ju två stora och starka söner som kan hjälpa  mig!!

Jag tycker verkligen synd om min systeryster just nu, som har beställt sin resa till Spanien till idag och just idag lär dom ju inte komma iväg.. Hemskt det som händer, inte bara för min systers skull utan för alla flygresenärers skull och dom stackare som BOR på Island då?
Jag föredrar att tänka på något annat..
Min hjärna går just nu i spinn..
Så jag ska försöka att inte tänka alls..

Jösses..

Berättar mer en annan gång..Idag vill jag iallafall passa på att säga grattis till Kia som fyller år!!

Hon är en av "mina" frivilligarbetare som troget kommer och jobbar (Kia kommer tre dagar i veckan!!) hos oss i köket!! SÅ FANTASTISK!!

Ha en bra fredag allesammans!

Speciellt Kia.

Och Ulrika & Conny..var glada att ni(vi) inte behöver oroa er(oss) för OM det skulle komma aska i planet, vad som kunde hända då..

Kram!

Noll på teknik

och mår inte 100%

Jag har fortfarande ont i magen och mår halvdant..inte kul alls..men det är bara till att bita ihop, och hoppas att det vänder snart! Jag har iallafall klarat av att jobba idag, och eftersom jag inte varit helt hundra, så har jag stängt in mig på kontoret och fixat beställningar!

Jag är självlärd på datorn, och tycker att jag lyckas ganska bra. Men nu har det hänt TVÅ gånger, när jag plockar ut minneskortet ur mobiltelefonen och jag vill lägga in dom senaste mobilbilderna så vill "den" lägga in ALLA kort...åhh vad trött jag blir... Är det någon som vet varför det blir så?

Här kommer iallafall två kort! 
Det första är till Johan & IsaDora:

En Thailändsk mataffär som jag & Ehlin hittade i Liljeholmensköpcentrum!

Och säga vad man vill om Cilla, men söt är hon:

Tobbe, han är fin han med! ♥♥♥

Kram!

Det varnas för...

..tro det eller ej, men det ska komma mera SNÖ

Idag är det sita dagen som det är "lagligt" att ha vinterdäcken på..så jag undrar hur det kommer att bli på vägarna om det nu verkligen kommer mera snö?? Ja,ja det får bli morgondagens beskymmer!

Igår "säckade" jag ihop totalt..ont i magen och jag sov mest hela gårdagskvällen, först i soffan, sen i min egen säng, fryssen och svettades om vart annat..Jag lyckades att titta på Greys Anatomy, den första kvarten, sen har jag somnat igen...Jag undrar vad det blev för fel??
Jag mår bättre idag.

Igår gjorde Ehlin Och Alfonso ultraljudet på nya bäbisen....Så den 14 september 2010 är det beräknat att komma en....KILLE!!Jag hade självklart blivit lika glad om det fanns en till tjej därinne i hennes mage...för glad och upprymd är jag att få bli mormor en gång till!!

Kram!


Vårtema

Jag måste ju få fortsätta i våren tecken, medans jag ändå håller på!
Så varsågoda:


Välkommen åter, snälla sol, som jagat nordanvinden,
nu har du sovit sen i fjol och vaknar röd om kinden.
Värm upp vår jord, så växer råg och fyller bondens lada.
Värm sund och vik och vind och våg, så får vi gå och bada.
Välkommen åter, snälla sol, lys över land och vatten:
Nu klingar sång, nu stäms fiol, nu dansas hela natten.Idag ska Ehlin & Alfonso se, om man kan få se vilken som gömmer sig i magen..Spännande!

Kram!

Det är vår nu!!

Helt klart!!
Några stackars snöhögar finns det fortfarande kvar lite här och där...men man kan inte annat än säga att det faktiskt kom en VÅR 2010!!
Det kändes bra hopplöst ett tag där i vintras..

Men, men någonstans där långt inne, så visste vi väl alla att det skulle komma en vår...nu är det bara en sommar vi måste tro på också!!! Speciellt en varm och skön en! Det kan vi behöva efter den här hemska vintern!

Ha en bra vårtisdagskväll allesammans!

Kram!

Kalasat =)

Idag har jag varit på ett jättetrevligt och mysigt kalas!!
För det första så är det ALLTID, kul med kalas och det är ALLTID, mysigt och trevligt att träffa IsaDora och Johan och kul att träffa IsaDoras familj! (det blir ju inte så ofta, fast vi bor nära!) Vi har fått jättegod mat och lika gott fika efteråt! Mums!

Tack för en trevlig kväll god mat och trevligt sällskap! Jag hoppas att födelsedagsbarnet också är nöjd med dagen!?

Kram!

Grattis idag till...

Världens finaste IsaDora, som fyller 21 år idag!!

Jag hoppas att du får en underbar dag och att du blir/blev nöjd med presenterna!!?
Jag älskar dig! ♥♥♥

Vi ses ikväll!!

Kram!

Dagens boktips

Skynda att älska
En riktigt bra bok om Alex pappa, och hans relation till honom!
Värd att läsa!
Lättläst och fin!

Kram!

Grattis idag till...

världens sötaste Madelene som fyller 11 år idag! Du är så fin och så underbar!

(hat snott bilden från Isabella )

Hoppas att du får en underbar födelsedag!! Jag älskar dig! ♥♥♥

Kram!

En grålördag..

fast egentligen så gör det ingenting...
 
Jag har hunnit med att tvätta (fast jag försov mig i en timme..hrmf..), powerwalkat till affären och handlat, tränat tillsammans med Johan, varit på Plantagen och handlat penseér, planterat panseérna i krukan på "baksidan"

Trots att jag varje år lovar mig själv att inte köpa några sånna blommor, så "åker jag dit" iallafall...Dom är ju så söta och fina till en början, sen vet jag inte vad som händer...det är då jag lovar mig själv att inte köpa några nästa år...men, men..shit happends..!

Nu ska jag laga "Barbro mat", har två hungriga söner, som jag tänkte bjuda...och för er som inte vet vad Barbro mat är, så kan jag meddela att det är en helt fantastiskt god köttfärslimpa som Barbro lärt oss att laga, och som hon (nästan) alltid bjuder oss på, då vi träffas! (jag tror hon skulle få höra, om hon inte bjöd oss på den!)

Ha en bra lördag allesammans som är här och läser min blogg!

Kram!

Hur man är...

...olika..
Jag tycker INTE om att använda handväska tex. och vissa älskar att briljera med handväskor i alla möjliga storlekar.. Själv vill jag ha allt i fickorna..nära tillhands och då (förhoppningsvis) hör/känner jag mobilen också!

Att ha full koll på vad som händer/har hänt på dagarna har jag också varit dålig på dom sista åren...skriver inte dagbok som jag gjorde förr..Jag bloggar och det är ju min dagbok för framtiden. När man jobbar samma tider varje dag, 9-15 så är det inte mycket som behövs skrivas ner i en almanacka..Jag och mina systrar har en tradition att göra våra egna årsalmanackor med bilder på våra barn, som jag brukar skriva viktiga saker i, men den hänger så fint i köket, inget jag släpar med mig precis..=)

Förra året någon gång i september skrev IsaDora om en sida på internet, där hon skickade efter sin almanacka, men sånt behövde ju inte jag..även om jag gick in på sidan och kollade www.personligalmanacka.se
Men vad har hänt nu då i mitt liv??? Jo, jag har så mycket olika jobbtider, att jag MÅSTE ha en almanacka, för att ha full koll..

Och idag kom den!!
Och för er som undrar, så kunde jag välja att ha den från april 2010-mars 2011 Hur bra är inte det?! Jag har på datorn skrivit in allas födelsedagar, så dom finns redan inskrivna i almanackan! Man fick välja på hur den ska se ut både på framsidan och insidan! Jag är jättenöjd! Nu ska jag försöka att ha full koll på mitt schema som PA och allt annat som jag behöver komma ihåg!
 
Nu får jag väl tänka om när det gäller handväska också...för almanackan, får absolut inte plats i nån jackficka..Hur olika vi är, men tur är väl att man kan ändra på sig och prova på något nytt, lite nu och då!

Kram!

Har 27 minuter på mig..

Innan vad...

Jo, innan det blir en ny dag och jag har ju lovat att försöka blogga minst en gång om dagen!
Så nu skriver jag fort, kan jag lova! ;-)
Minuterna tickar snabbt...

Jag har haft en kanonmysig dag idag! Tog tåget till huvudstaden och mötte upp Ehlin & Adina i Liljeholmens nya köpcentrum. Där passade jag på att klippa mig (ytterst lite...jag vill ju inte behöva skaffa mig hårförlägning, riktigt än..hihi!) Vi åt lunch och strosade runt i lite affärer. Sen åkte vi hem till deras lägenhet i Hägerstensåsen!

Jag kan bara sammanfatta dagen med ett stort MYYYYYS, mysigt att få kramas och gosa med Adina, mysigt att få snacka med min allra bästa vän och fantastiska dotter Ehlin! Och sen att Alfonso kom hem efter sin arbetsdag och bjuder svärmor på godis...hur bra är inte det...=) MYYYYYS


Tack för en härlig dag!

Ps. Jag hann...har 16 minuter tillgodo!! I´m good!

Kram!

Påsklov

Nu så, äntligen har jag några dagars påsklov!!
Det blev några extratimmar idag, ett 24 timmarspass, istället för 22. Drygt just nu, när man är trött som bara den, men jag är förväntansfull tills det visar sig i plånboken..

Idag köpte jag en trisslott...allt för att försöka få lite extrapengar...Jag vet att jag kan låta gnällig, men jag tror inte den som varit i samma situation som jag är och har varit i , kan förstå hur det känns.. att ALDRIG ha några pengar över..och räkningarna som kommer en efter en och när man kollar sitt saldo på kontot, och det verkligen inte finns några pengar, och månaden april har bara börjat..

Då är ju hoppet det sista som lämnar en, och man hoppas, hoppas att turen ska vara på ens sida..Men inte idag då..men jag kan ju vinna en annan gång!?
 
I morgon ska jag iallafall, åka till Stockholm, och hälsa på! Det ska bli såå mysigt att få åka dit, det känns som om det var länge sen nu!

Ikväll hoppas jag verkligen att det är Greys Anatomy på tv´n..och att jag håller mig vaken!!

Kram!

Varför inte?

Om man inte chansar i livet, kan man inte heller vinna något!
http://www.solresor.se/en/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/?cmpcid=126&zanpid=1358381318198801409

Hoppet är ju det sista som lämnar en sååå!

Kram!

Upp pumpad igen!

Jepp, sminket är på och morgonpromenaden är avklarad, frukosten är fixad, både för idag och tills imorgon! Så får jag lägga mig i soffan nu? ;-)

Det är lite bättre väder idag, än vad det var igår, då det snöade igen...men tack och lov, så kom det inte så mycket och det smälte bort direkt!

Det känns rätt så bra att ha påsklov från det ena jobbet, och att jag snart ska åka till det andra! Det blir ju lite stressigt och drygt, när jag har båda jobben på samma dag och direkt efter varandra ggr2 dessutom! (=30 tim.)
Så idag kan jag ta det lugnt innan jobbet börjar, fixa egen lunch och bara ha det bra!


Ha en bra tisdag alla som är här och läser!

Kram!

Luften gick ur..

..bokstavligen...

Jag har fastnat i soffan idag..
Lite vettigt har jag gjort..men inte mycket!
Jag kanske kan få ha den här dagen, osminkad och lat...?
Lyssnar på Johnny Cash på Spotify och surfa på nätet, när jag orkar ta mig upp ur soffan!!


Men jag lovar, att det kommer inte var en långvarig punka.. I morgon är det jobbdax igen, så jag unnar mig själv en dag i soffan!

Kram!

Grillat

Fyndiga rubriker, måste jag få erkänna..Hihi!!

För ett år sedan den 4 april 2009 så flyttade jag och Tobias in till stan (och jag/vi trivs ju kanonbra!).
Då, på kvällen, när alla flyttlass hade kommit och uppackandet hade börjat, så grillade vi för första gången här, vi satt till och med ute och käkade!
Jag trodde faktiskt inte att det skulle kunna ske i år, men det gick!! Och det här ser ut att bli en bra tradition!
Så nu ska jag försöka att se till att ha premiärgrillningen den 4 april!!
Grillat=gilla´rt!

Grillmästarna! ♥♥

Årets första fjäril!

Crocus, en stackare som växer på min baksida!

Johan & IsaDora♥♥

Tack allihopa som har förgyllt min dag idag! Tack Jennie för att du alltid vill sova hos din galna moster och tack 
för turen på Gränbycentrum tillsammans med HELA familjen Melander och tack IsaDora för träningsrundan och tack Johan & Tobias för det fantastiskt goda köttet och sällskapet!

Kram allihopa!

Gilla´rt

..Som kidsen säger numera..
Det blev inget blogginlägg igår..Sorry för det, om det nu är någon stackare som lidit utav att inte få läsa något!

Igår jobbade jag iallafall klart mitt 22 timmarspass, och samtidigt är mina 13 jobbdagar i sträck till ända. Så, skönt! Nu är jag ledig i två dagar och sen jobbar jag som PA igen, innan jag tar lite påsklov! Då ska jag iallafall passa på att åka till Stockholm och mysa med Adina & co! En tur till Dalarna kanske det också blir..

Efter jobbet så blev det kalas och mys med alla nära och kära! Vi firade mamma som nyss fyllt 65 år, och det gjorde vi på Amazing Thai! Vi tre, harmonysisters och våra familjer kunde alla komma! SÅ MYYYYSIGT! (och gott!) Efter restaurangbesöket så gick vi hem till mig och här bjöds det på kaffe, blåbärspaj och vaniljsås! Mums!
Såå underbart med allihopa! Jag säger det nog inte så ofta men nu gör jag det; -Jag är så stolt och glad över att få tillhöra en så stor och fin familj, och jag älskar er allesammans!

Tobias, Johan & Fredrik åkte och gymmade på kvällen, medans jag och Jennie myste med våfflor här hemma, när killarna var klara så åkte vi hem till Johan & IsaDora och där bjöds det på snacks och film! Underbart mysigt!

Idag vet jag inga planer, men med det här vädret som vi nu har så är man ju jättesugen på att ta fram GRILLEN!!? 

Här kommer iallafall lite bilder från gårdagsmyset!

Suddig men jag gilla´rt!

Två snygga rumpor...

Födelsedagsbarnet..(bara pensionär ju!)

Tre fotografer, fyra kameror och fyra stycken, som ska kolla åt samma håll..Noep, det gick inte!

Alfonso som Hackehackspett..in i bilden bara! =)

Ulrika, Fredrik & Johan

Ja, ja..Fredrik...=)

Underbara Isabella, Madelene & Albin!!

Lika underbara Jennie, Anders & Conny

En ny funktion på Iphonen upptäcktes och fikastund!


Kram!

Vårtecken

Nu så, har jag börjat mitt 22 timmars pass i Eriksberg! Och idag har det varit rekord i vårtecken! Kul! Det började med en fiskmås i morse på morgonprommisen! Två stycken motorcyklar på vägen till jobbet, och nu utanför fönstret så flyger myggorna runt och svärmar för varandra! Ha en bra fredag allihopa! Kram!

Fredag

Och en LångFredag, dessutom!
Det är ju inte för Påskkärringarnas skull, som den här dagen kallas för långfredag, utan orsaken är ju något helt annat.. Att Jesus dog på Golgatakors..det är ju faktiskt därför som vi "firar" påsk! Nåja, nu har jag moralpredikat klart!

April, april...måste jag ju få erkänna också...Jag känner mig riktigt nöjd att vissa av mina kära bloggläsare trodde att jag skulle kosta på mig en hårförlägning..Moahahaha!!

Så här, blev det istället...snyft...

Näe då...tokig, är jag och det står jag för (det mesta iallafall!!) Men att inte ha mitt eget hår på huvudet, skulle jag tycka vara riktigt konstigt..men vem vet, en vacker dag, när jag är rik som ett troll, sååå...
Vissa dagar funderar jag på att ta tillbaka min riktiga hårfärg...men inser snabbt att den är grå, så jag kör nog på brunettstilen ett tag till!! Jag kan tänka mig att ha lite längre hår än vad jag har nu..men det spar jag ut själv!

Idag ska jag "ladda upp" för ett 22 timmarspass med dubbel OB-ersättning..(tjoho!)

Ha en bra långfredag allihopa, njut av ledigheten och käka inte så mycket godis!!


Kram!

Torsdag

OCH en ny månad dessutom..
Idag är en dag, då man får vara på sin vakt, för just idag är det ju tillåtet att lura skjortan av varandra! Men jag ska hålla mig till sanningen, än så länge, jag lovar!

Jag tror att det var förra året i matsalen, på "Torget" då vi skrev på "matskyltarna" att det serverades BLODPUDDING..Vi alla tyckte att det var ett kanonbra 1 aprilskämt...men jösses vilken rabalder det blev.. Det tror jag inte att vi vågar göra om..=/

För ett år sedan, så fick jag nycklarna hit till min lägenhet i Svartbäcken..ETT(1) år sedan!!
Kan ni (=jag) fatta, hur fort tiden har gått och hur mycket som har hänt på ett år?? Jag summerade ju det mesta som hänt i mitt liv när jag fyllde år, så jag tänker inte göra det igen..men för mig personligen så har det varit en otrolig "resa"!!


Idag har jag bokat en tid på en frisörsalong på stan..jag har länge funderat på att göra hårförlägning, så nu slår jag till..ska det förändras, så ska det!!

Ha en bra torsdag allesammans, och var snälla mot varandra(=mig) och luras inte så mycket..


Kram!