En ung vuxens Påsklov

Fördelar med att arbeta på en skola är att man "får" alla skollov, så just nu njuter jag av att jag har Påsklov!
Vädret hade kunnat varit bättre, snön som föll på min födelsedag, hade kunnat stannat kvar i nått moln i himmelen istället för att trilla ner och dessutom stanna kvar på marken!

När mina barn var yngre så var det ovärdeligt att kunna vara hemma med dom under alla lov, veta att vi kunde göra saker tillsammans, även om vi inte rest så mycket som familj, så har vi kunnat hälsa på släkten i Dalarna och en gång åkte vi till Lillehammer i Norge och hälsade på barnens halvsyster Josefin och hennes mamma Helene.
(Det var alldelese för länge sedan!)

Men nu är jag en ung vuxen, som har ett barn som precis fått ett nytt jobb i Stockholm (GRATTIS Ehlin!).
Det andra barnet är på andra sidan jordklotet på en sandstrand i Thailand och den tredje vill vara med sin flickvän!
Så nu kan jag njuta själv, tänka på vad jag vill göra under mina lediga dagar, utan att ha dåligt samvete för att pengarna inte räcker till en resa eller vad vi har önskat oss under åren.
Så vad har jag gjort då? Ja, inte är det så mycket..I måndags åkte vi (jag,Tobias och Vanessa) till Gävle och tittade på när Fredrik spelade ishockeycup med "dalalaget", träffade båda mina systrar och deras familjer och vi hade det jätte bra!

Har börjat mina dagar nästan lika tidigt som när jag jobbar, tagit mina morgonpromenader och sen ätit min frukost och tränat en timme på Kraftkällan. Varit på stan en dag (köpte en ny BH!) och igår var jag till mamma och lagade mat till alla som jobbade med trädfällningen hos henne!
Jag har även läst ut den senaste boken av Karen Kingsbury "Someday" och nu ska jag börja på en till som jag fick i födelsedagspresent (tack Ingela!) "On every side".
Jag kan verkligen rekomendera alla böckerna som hon skrivit!
Stolt är jag också att jag har läst dom allihopa på engelska, det trodde jag inte om mig själv när jag väl började!

Mycket mer har jag inte gjort..sovit fantastiskt gott i min nya fina säng som jag köpte!image1
Fin va?
Jag är riktigt supernöjd!

Nu ska jag fortsätta att njuta av mitt Påsklov, och att vara 40 år ung. Det slog mig häromdagen att alla mina gamla klasskompisar också fyller 40år i år, så jag är inte ensam!=)


40 år ung

Jaa, så nu har dagen varit här..den man trodde för 10-15 år sedan var slutet på livet..
Ack så fel man hade..Det här är ju bara BÖRJAN!! Wow, jag har fyllt 40 år, mår bättre än vad jag gjort på länge, mina fantastiska och underbara barn börjar bli stora och självständiga, och själv har jag börjat att få fram vem JAG är..Katarina.. Inte bara mamma, den ensamstående mamman dessutom, hon som har uppfostrat tre barn, ensam sedan deras pappa dog för 13 år sedan, mat-tanten sen 8 år tillbaka..
Nej, se upp världen för här kommer JAG!!

Förra lördagen hade jag min 40-årsfest, hade köpt smörgåstårtor (alldelses för många..) och jordgubbscheescake..Hade sagt att det var öppet hus från klockan 14.00 så jag trodde att folk skulle komma med ca en timmes mellanrum..men icke sa nicke..det kom massor av folk,nästan samtidigt!!
Men vad kul det var!! TACK alla som kom och TACK alla för presentkorten och blommorna!
Sammanlagt så var det 55 st. som kom!! Jag är så glad att så många kunde komma och att vi, trots trängsel, kunde äta och ha det mysigt!
Fick så pass mycket presentkort att jag i måndags kunde köpa mig en NY säng på IKEA (min gamla var 24 år gammal, så det var(är) på tiden att jag fick mig en ny!
Inte nog med att jag fick mig en ny säng, Tobbe fick en också, helt gratis av min käre väns fästman (Tack Willy & Carola!)..Johan var inte sämre han..tillslut vågade han ringa och fråga om det fanns en åt honom också och det gjorde det, så nu håller vi på att förnya oss ordentligt, hur kul som helst!

Spännade är det, att se vad som kan hända efter det här..Vad som helst känns det som.
För Gud är ingenting omöjligt, det är jag ett levande bevis på!

Just nu har Johan åkt tvärs över  hela jorden till Thailand,det känns fantastiskt att han har kunnat jobba och spara till den här resan, men saknar honom och är inte ett dugg avundsjuk på att han och IsaDora har sol, värme och bad framför sig i några veckor..=/
Själv längtar jag tillbaka till Spanien, LaManga närmare bestämt, hoppas att jag får möjlighet att resa tillbaka dit snart!

Ha det kanon alla!
Kram

Välkommen till min nya blogg!